- - - - - - - - - - - - - - - -
Linkek a témában:
Alapanyag
Édességi fokát tekintve megkülönböztetjük a tej- és az étcsokoládét, ez utóbbi jóval sötétebb színű, és kevésbé édes.
Csodálatos csokoládék
Mindig szezonja van, de ilyenkor, karácsony környékén a boltok polcait végleg ellepik az ezer színben és ízben tarkálló szaloncukrok, bonbonok és a különböző minőségi táblás csokoládék. De milyen is a jó csokoládé? Hogyan készül? Mit jelent a 35%, 70% vagy a 99% kakaótartalom?
Étcsokoládé
Az étcsokoládé kakaótartalma legalább 43%-os, de ideálisabb ha 55-75% közötti.
Keserű a csokoládé?
Nagyon sokan szeretik a csokoládét, de a csokievést gyakran követi bûntudat. Deborah Gaskell arra keres választ, hogy valóban kínosan kell-e magunkat érezni az apró élvezet után.
nlc. cikkei a témában
Étcsokoládé címke oldala az nlc.-n. Kapcsolódó cikkek, videók, képgalériák.